VEELGESTELDE VRAGEN

Er komen vanaf zaterdag 5 juni verdere verruimingen en meer mogelijkheden voor binnen! Dat betekent dat onze groepslessen weer naar binnen mogen, dat je weer een drankje kunt drinken na het sporten en dat de sauna’s en douches weer gebruikt kunnen worden. 

Je mag van ons verwachten dat we ons uiterste best zullen doen om je veilig en verantwoord te laten sporten en dat wij alles op alles zullen zetten om zoveel mogelijk capaciteit te bieden binnen de richtlijnen. Wat we je van jou verwachten is je medewerking. Probeer waar mogelijk buiten piektijden te reserveren. Kijk, nu de meeste van ons thuiswerken, eens naar de mogelijkheden buiten je reguliere sportuurtje. Houd je aan het protocol, reserveer je training op tijd en volg de instructies van het personeel op. Zo maken we het binnen sporten voor iedereen weer een feestje!

We snappen dat jullie een boel vragen hebben. Daarom hebben we hier een overzicht gemaakt met de meest gestelde vragen. Tot snel!

Wij houden ons strikt aan de richtlijnen die het RIVM, de overheid en het protocol van de fitnessbranche ons voorschrijven. Wij zorgen ervoor dat alles voldoet aan de veiligheids- en hygiëne richtlijnen.

We hebben natuurlijk ook de hulp van onze leden nodig. Alleen samen houden we de club veilig!

Om de bezoekersstroom zo veilig mogelijk te laten verlopen is het alleen mogelijk om te komen sporten indien je een reservering hebt gemaakt. Dit kan heel makkelijk via onze Sportivity app.
Hierdoor weten we precies wie er op welk moment bij ons in de club is (geweest). We kunnen er dus zo ook voor zorgen dat er niet teveel mensen tegelijk zijn.

Je kunt reserveren voor een workout in de fitness, deelname aan een groepsles (buiten), voor de eGym en ook voor een virtuele workout.  Wil je komen squashen vragen we je een telefonische afspraak te maken via 0317-317652.

Je kunt 3 dagen (72 uur) van tevoren reserveren voor de door jou gewenste activiteit.

We hebben bij binnenkomst en verspreid door de club verschillende (hand) desinfectiestations.

Neem, zoals gebruikelijk je eigen handdoek mee (verplicht gebruik) en als je wilt, ook je eigen matje. Een eigen bidon meenemen is ook fijn, rechtstreeks uit de kraan drinken is uiteraard niet toegestaan.

In de club hebben we een duidelijke routing (zoveel mogelijk eenrichtingverkeer) aangebracht en we hebben markeringen die je helpen bij het houden van minimaal 1,5 meter afstand. Soms hebben we apparaten tijdelijk buiten gebruik moeten zetten om zo de veilige afstand te kunnen garanderen.

Alle deuren staan zoveel mogelijk open om hotspots te voorkomen.

De kleedkamers en douches kunnen we volgens de regels die gelden voor de fitnessbranche dus niet open stellen. Kom dus in je sport outfit naar de club. In verband met de doorstroom van het aantal bezoekers vragen we iedereen om zo snel mogelijk na je geboekte trainingssessie te vertrekken. Dat klinkt niet echt gastvrij, maar het is nu even van belang om de veiligheid van iedereen te kunnen waarborgen.

Ja, volgens de richtlijnen van het RIVM blijven de regels voor iedereen gelden. De beschikbare faciliteiten zijn hetzelfde voor wel en niet gevaccineerde personen. 

Het is – net als voor de sluiting – verplicht om de club te betreden met een mondkapje. Fitnessclubs vallen onder de openbare ruimte waarin het dragen van een mondkapje per 1 december 2020 verplicht is voor bezoekers vanaf 13 jaar. Dit geldt alleen bij het verplaatsen door de club, en niet tijdens het sporten. Dus bij binnenkomst en vertrek, in de trappenhuizen en onderweg van en naar je les.

Het gaat om een “niet-medisch mondneusmasker”. Wegwerp- of herbruikbaar. Ben je op zoek naar een katoenen, wasbare en herbruikbare variant? We hebben nog een kleine voorraad Sjabbens mondkapjes beschikbaar bij de receptie voor € 5,-

Allereerst; kom niet als je je niet fit voelt of COVID-19 symptomen hebt. En houd je aan de regels van het RIVM en de overige regels die gelden in de club. In de club hangen posters waar alle richtlijnen op staan.

Gebruik een mondkapje bij binnenkomst en bij elke verplaatsing binnen de club.

Hoewel de rol van ventilatie- en airconditioningsystemen in de verspreiding van SARS-CoV-2 nog niet opgehelderd, is het een gegeven dat goede ventilatie verspreiding van virussen, stof en bacteriën vermindert en het binnenklimaat comfortabel kan houden. Wij hebben de installatiebedrijven die het onderhoud verzorgen voor onze luchtbehandeling ingeschakeld. Zij hebben alles ingesteld volgens de richtlijnen.

Om aan een groepsles mee te kunnen doen, moet je ook even reserveren. Dit kan 72 uur van te voren. In verband met het creëren van afstand tijdens de groepslessen hebben we een maximaal aantal deelnemers in de app geplaatst. Indien je gereserveerd hebt en om wat voor reden dan toch niet kan deelnemen, willen we je vragen je reservering via de app te cancellen. Op deze manier kan iemand anders jouw plekje innemen.

Zorg ervoor dat je tijdens de groepsles voldoende afstand van anderen houdt en dat je bij het opruimen van de materialen en het verlaten van de zaal de instructies van de instructeur aanhoudt.

Ja! Er zijn enkele uitzonderingen gemaakt op de 1,5 meter regel zoals bij contactsporten. Hierdoor kan dit dus een vervolg krijgen, zoals dit voorheen ook gegeven werd! Let wel: wij stimuleren overmatig contact niet!

Om zo veel mogelijk verschillende leden de toegang tot de club te kunnen garanderen is het helaas niet mogelijk meerdere reserveringen achter elkaar in de app achter elkaar te maken. Check na afloop van je gereserveerde sessie bij onze collega’s bij de receptie of het mogelijk is om nog wat langer te blijven. Zij kunnen in het systeem zien hoeveel mensen er op dat moment in de club zijn en/of gereserveerd hebben.

Ja! We hebben inmiddels een heel ruim aanbod aan thuis sport mogelijkheden. De reacties waren overweldigend positief en het is een mooie aanvulling aan onze bestaande ruime sport faciliteiten.

Ja! Een groot aantal patiënten met ‘milde’ corona klachten hebben daar langdurig last van, soms wel tot een jaar nadat ze ziek zijn geweest. Je kunt een deel van je longinhoud kwijtraken, veel last hebben van vermoeidheid en verliest (gedeeltelijk) spierkracht. Gezondheid is prioriteit nummer 1. Wij hebben speciaal voor deze groep een programma opgezet. Je wordt hierin intensief begeleid door jouw coach en krijgt oefeningen die focussen op herstel van je klachten.

STAAT JOUW VRAAG ER NIET BIJ?

Heb je nog vragen, suggesties, opmerkingen of wil je ons gewoon even spreken? Beide clubs zijn tijdelijk gesloten. Stuur daarom een e-mailbericht naar: administratie@sjabbens.nl. Vermeld in het onderwerp je vraag en vergeet je telefoonnummer niet. We streven ernaar je binnen 48 uur terug te mailen of te bellen. Wil je toch iemand spreken? Ons informatieteam is van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur aanwezig en telefonisch bereikbaar via 0317-317652.

Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn zullen we jullie zo snel mogelijk up-to-date houden per e-mail en onze social media kanalen!