Sauna

Sauna in Renkum voor zowel mannen als vrouwen

In Renkum zijn zowel de dames als de mannen kleedkamer voorzien van een mooie sauna.

7 voordelen van de sauna

Je weet vast wel dat de sauna gezond is. Maar wist je ook dat de sauna je een goed gevoel geeft, je beter helpt slapen en je spieren helpt herstellen na een workout?

1. De sauna spoelt gifstoffen weg
Eén van de manieren waarop ons lichaam zich ontdoet van gifstoffen, is door te zweten. Sterk zweten is een effectieve manier om toxines uit je lichaam te verwijderen. En dat is precies wat je in de sauna doet.

2. Helpt bij afvallen
Naar de sauna gaan is een effectieve manier om zonder veel moeite gewicht te verliezen. Je lichaam reageert namelijk op de warmte alsof je aan het sporten bent. Je hartslag stijgt en je stofwisseling versnelt, waardoor je in een sauna van zo’n 76 graden in twintig minuten maar liefst 500 calorieën kan verbranden. Dat is goed nieuws als je snel wilt afvallen.

3. Verbetert je weerstand
Als je in de sauna bent, maakt je lichaam meer witte bloedcellen aan. Juist deze cellen bestrijden infecties en andere kwalen. Mensen die regelmatig gaan, hebben meer witte bloedcellen in hun lijf en zijn daardoor beter bestand tegen ziektes. Ook genezen ze sneller als ze toch ziek worden.

4. Zorgt voor mooi haar en een gezonde huid
De sauna helpt niet alleen je huid te reinigen en dode huidcellen te vervangen, waardoor je huid frisser en levendiger oogt. Ook je haar heeft er voordeel van. De hitte activeert namelijk een speciale klier in onze hoofdhuid die ons haar bevochtigt en in goede conditie houdt. Zo zorgt de sauna ook voor mooi, glanzend haar.

5. Versnelt herstel na een workout
Veel sportscholen hebben een sauna en dat is niet voor niets. De intense warmte laat het bloed naar onze vermoeide en stramme spieren stromen, zodat deze ontspannen en sneller herstellen. Ook afvalstoffen verlaten ons lichaam sneller, zodat we ons sneller fit voelen na een workout.

6. Ontspant en geeft een goed gevoel
De warmte van de sauna ontspant niet alleen onze spieren. Ook mentaal komen we tot rust in de sauna. Dat heeft er ook mee te maken dat we even helemaal niets hoeven. Er zijn geen prikkels van buitenaf. Er is alleen warmte en misschien een aanname geur. De warmte stimuleert bovendien de afgifte van endorfine. Deze gelukshormonen geven je een goed gevoel. Daarom stap je altijd zo opgewekt de sauna uit!

7. Verbetert je nachtrust
Na de sauna slaap je dieper en meer ontspannen. Dat blijkt uit onderzoek. Slaap je slecht? Dan is de sauna een ideale manier om beter te slapen.

GRATIS DAGPAS

Vul hier je gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Ja, ik wil een gratis dagpas aanvragen!