Veilig sporten.

WELKOM TERUG!

Yes, na 107 dagen mochten we op woensdag 1 juli eindelijk onze deuren weer openen. We hebben maatregelen genomen om sporten in de club zo veilig mogelijk te laten verlopen. We doen dit samen met onze leden. Neem onderstaande tijdelijke regels daarom goed door voor je onze clubs weer komt bezoeken.

MAATREGELEN VEILIGE SPORTOMGEVING

We hebben een aantal extra maatregelen genomen om jou een veilige, gezonde en fijne plek te bieden om te trainen:

  • Om te kunnen waarborgen dat er maar een beperkt aantal leden tegelijk in de club aanwezig is, hebben we een reserveringssysteem via onze nieuwe Sportivity app in gebruik genomen. Gebruik deze tool om je clubbezoek te reserveren
  • Sommige fitnessapparaten zijn (tijdelijk) buiten gebruik om 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen
  • We doen extra schoonmaakrondes in de club
  • Sommige ruimtes zullen tijdelijk gesloten zijn

Wat we jou vragen te doen om jezelf en een ander veilig te kunnen laten sporten:

RESERVEREN VERPLICHT

  • Je kan alleen naar binnen bij de club als je een reservering hebt.
  • Geen reservering = geen toegang, sorry!
  • Je kan tot 7 dagen vooruit een reservering maken.
  • Met een Jeugd of Basic Card mag je 1 reservering per week maken. Heb je een Fitness, Studenten, Active of Family Card lidmaatschap dan mag je 5 reserveringen maken. Elke maandag ontvang je respectievelijk 1 of 5 nieuwe reserveringstegoeden om je volgende workout(s) te kunnen plannen.
  • Kan je toch niet komen? Annuleer je reservering dan zodat je iemand anders blij kunt maken met dat tijdslot. Ga naar je reservering en druk op ‘uitschrijven voor deze reservering’.
  • Wil je je reservering wijzigen? Annuleer hem dan en maak een nieuwe reservering.

Ben je nog niet in het bezit van de Sportivity app?
Kijk dan op: sjabbens.nl/reserveren voor meer informatie.

Let op: reserveren is voor iedereen mogelijk vanaf maandag 29 juni

Reserveren voor fitness
Vrij fitness kan geboekt worden per 1 uur en 15 minuten. Gedurende de start- en eindtijd van je tijdslot mag je gebruik maken van de fitnessruimte voor je workout. Voor de eindtijd van je tijdslot dien je de fitnessruimte te verlaten. Er loopt een fitness coach rond waarbij je – op anderhalve meter – terecht kan met je vragen over je training. Heb je behoefte aan meer hulp? Dan kan er altijd een afspraak gemaakt worden of doe mee met een FunXtion workout onder leiding van een instructeur. Let op: op een aantal tijdstippen is de FunXtion zone gereserveerd voor een FunXtion workout en kan deze niet individueel worden gebruikt. Kijk voor deze tijden op ons rooster of de app.

Reserveren voor eGym
Maak je gebruik van eGym, dan kan je hiervoor een reservering van 45 minuten maken. Kies hierbij voor een eGym reservering. Een korte warming-up kan je doen op één van de cardiotoestellen. Mocht je na het eGym circuit nog gebruik van de andere fitnessfaciliteiten willen maken dien je ook een fitness reservering te maken.

Reserveren voor squash en zonnebank
De zonnebank of een squashbaan kan uitsluitend telefonisch of bij de receptie worden gereserveerd.

LUCHTBEHANDELING
We hebben onze installaties laten toetsen. Deze voldoen aan de veiligheidsnormen. Dat betekent dat er geen recirculatie plaatsvindt en er 100% buitenlucht wordt gebruikt. Deze systemen zijn uiteraard aangepast aan het protocol. Dat wil zeggen, dat de verversing van de lucht in ons pand op het hoogste niveau is gebracht en er ook buiten openingstijden wordt ververst.

TRIAGE
Wij zijn verplicht om triage uit te voeren voor ieder bezoek dat je aan ons brengt. We doen dit middels een melding die je op je telefoon ontvangt bij het maken van een reservering in onze Sportivity app. Alleen wanneer je alle vragen met ‘nee’ kunt beantwoorden, mag je de club bezoeken. Je vindt deze vragen ook op deze pagina.

ZIEK? NIET SPORTEN
Het is niet toegestaan om de club te bezoeken als je verkouden bent of koorts hebt. Ook met keelpijn en hoesten verzoeken we je vriendelijk, doch dringend om thuis te blijven tot de klachten ten minste 24 uur over zijn.

KOM NIET TE VROEG
We verzoeken je vriendelijk om niet te vroeg naar de club te komen, maximaal 5 minuten voor aanvang van je geboekte reservering. Dit om te zorgen voor een veilige in- en uitstroom. 

INCHECKEN
Het meebrengen van je Sjabbens polsbandje om in te checken is verplicht. Buiten de aanvullende regels vanuit het protocol gelden onze eigen huisregels uiteraard ook nog steeds.

HET GEBRUIK VAN EEN EIGEN HANDDOEK EN BIDON IS VERPLICHT
Het gebruik van een eigen schone handdoek en bidon is verplicht. Daarnaast is het aan te raden om een eigen matje mee te nemen naar yoga, pilates en andere groepslessen. Heb je die niet, neem dan een grote (hand)doek mee. 

ROUTING
We hebben in de clubs markeringen aangebracht om er zo voor te zorgen dat op alle plekken de 1,5 meter afstand kan worden gewaarborgd. Houd je aan deze routes, ook als dit voor jou “om” is en je het liefst rechtstreeks naar een toestel zou lopen. Geef elkaar de ruimte, en doe een stapje opzij als je toch iemand treft die gelijktijdig wil passeren.

KLEEDKAMERS, DOUCHES EN SAUNA’S
Onze kleedkamers en lockers zijn in gebruik. Wel vragen we je zoveel mogelijk in sportkleding te komen om de drukte in de kleedkamers te minimaliseren. Om de veiligheid te kunnen waarborgen en ons protocol te kunnen handhaven zullen in de eerste fase na de heropening de sauna’s en douches nog niet in gebruik zijn. We evalueren dit na vier weken en zullen steeds opnieuw de afweging maken om deze faciliteiten te heropenen. Het uitgangspunt hierbij is dat we graag zo snel mogelijk alle faciliteiten in gebruik willen nemen, maar onder geen beding willen inleveren op de veiligheid. Houd ook in de kleedkamer 1,5 meter afstand!

GROEPSLESSEN
We gaan zoveel mogelijk terug naar het rooster van vóór de sluiting. Uiteraard zijn hier ook aanpassingen nodig om je veiligheid te waarborgen. Zo duren alle lessen (uiteraard m.u.v. de standaard 30 min. lessen) 45 minuten, zodat er voldoende tijd is om de ruimte schoon te maken en de ruimte te verlaten voordat de volgende les start. Ook hebben we veel vragen gehad om buiten te blijven lesgeven en dat blijven we sowieso in de maanden juli en augustus nog veel doen. In Heteren vinden, indien het weer het toelaat, alle lessen buiten plaats. Als het weer slecht is verplaatsen we de les naar binnen. In Renkum hebben we een mooie mix gemaakt van indoor en outdoor lessen om op deze manier nog meer keuzemogelijkheid voor iedereen te kunnen creëren.

Indoor lessen
In onze groepsleszalen werken we met vakken van 2 x 2 meter met een loopvlak tussen deze trainingszones. Daar is dus voldoende ruimte om veilig te kunnen trainen.

Outdoor lessen
Ook voor de outdoor lessen dien je jezelf in te checken bij de receptie, waarna je buiten op de verzamelplaats kunt wachten op gepaste afstand van je medesporters. Graag voor het inchecken de in/uitgang aan de voorzijde van de club gebruiken.

Virtuele lessen
In Renkum hebben we naast onze reguliere lessen iets nieuws: Les Mills Virtual. Bij Les Mills Virtual krijg je alle voordelen van onze live lessen – inspirerende instructeurs, toffe moves, bewezen resultaten – en dit vertalen we naar een fantastische ervaring op het grote scherm. Dus ben je op zoek naar een workout van hoge kwaliteit vroeg in de ochtend, midden op de dag of later in de avond? Dat is ook mogelijk bij ons. Met Les Mills Virtual zijn de beste fitness lessen ter wereld nu virtueel voor jou beschikbaar. Wanneer je maar wilt en in een kleinschalige en veilige setting. Mis dus nooit meer een les!  

SQUASH
Squashen mag vanaf 1 juli ook weer. De onderlinge afstand geldt tijdens het squashen niet.

HORECA
Onze horeca is geopend. Je kunt voor, tijdens en na je training koffie/thee, een eiwitshake etc. gebruiken in onze lounge. Er zijn vanzelfsprekend minder plaatsen beschikbaar, en ook hier dient de 1.5 meter afstand gehouden te worden.

Het is mogelijk voor je training of les een shake te bestellen, zodat we die – met je naam erop – klaar kunnen zetten bij de uitgang, na je training.

Betaling dient zoveel mogelijk per pin (contactloos) of via je barsaldo te gebeuren. Je kunt dit barsaldo tegoed gebruiken voor alle aankopen binnen de club en je hoeft je nooit meer zorgen te maken dat je je portemonnee vergeet. Bij een storting van € 25,- of meer ontvang je direct 10% korting op al je consumpties!

KINDEROPVANG
Om de veiligheid te kunnen waarborgen en ons protocol te kunnen handhaven zal in de eerste fase na de heropening de kinderopvang gesloten blijven. We willen op dit gebied geen enkel risico nemen. We evalueren dit na vier weken en zullen steeds opnieuw de afweging maken om deze faciliteit te heropenen. 

UREN VOOR RISICOGROEPEN
Er zijn geen speciale risicogroep-uren ingevoerd. Simpelweg omdat er tijdens de daluren in de clubs zo weinig mensen aanwezig zijn, dat deze uren geschikt zijn voor de risicogroepen. Zo zijn er iedere doordeweekse dag tussen 12:00 en 18:00 uur en op zaterdag van 09:00 tot 12:00 uur weinig mensen in de clubs.

UITCHECKEN
Anders dan normaal is ook uitchecken nu verplicht. Volg de looproutes in de club en verlaat het pand door de in/uitgang aan de voorzijde. Hier vind je een lezer waarop je, net als bij binnenkomst, je Sjabbens Sports & Health polsbandje nog eens dient te scannen.

TOEZICHT
Op ieder moment is er in de club iemand aanwezig die verantwoordelijk is voor het handhaven van de regels. Ons personeel is te herkennen aan bedrijfskleding. Volg de instructies van het personeel te allen tijde op.

Wij hebben ontzettend veel zin om jou weer te mogen verwelkomen in een van onze clubs! Dus, kies je favoriete sportoutfit alvast uit en leg je bidon en handdoek klaar zodat je helemaal klaar bent voor je eerste club workout sinds veel te lang.

De richtlijnen

Veiligheid staat bij ons voorop, daarom zijn er een paar regels. Het is noodzakelijk dat iedereen zich aan deze regels houdt zodat wij de lessen mogen (blijven) geven. Om er voor te zorgen dat alles volgens de richtlijnen van het RIVM en de overheid verloopt is het van belang dat iedereen op de hoogte is van ons veiligheidsprotocol. Bekijk hier ons Corona protocol.

RESERVEREN VIA DE SPORTIVITY APP

Wij hopen zoveel mogelijk mensen te kunnen laten sporten, maar zijn gebonden aan een maximale capaciteit. Daarom is het verplicht om te reserveren als je deel wilt nemen aan één van onze workouts. Dat kan nu heel eenvoudig en snel via onze nieuwe Sportivity app. Deze is gratis te downloaden in de play- of appstore.