Veilig sporten.

We hebben maatregelen genomen om sporten in de club zo veilig mogelijk te laten verlopen. We doen dit samen met onze leden. Neem onderstaande tijdelijke regels daarom goed door voor je onze clubs bezoekt.

MAATREGELEN VEILIGE SPORTOMGEVING

De overheid heeft besloten dat sportclubs weer open mogen per 1 juli. Uiteraard wel met enkele veiligheidsregels, opgesteld in samenwerking met het RIVM. De belangrijkste voorwaarde is dat er voldoende ruimte blijft tussen de sporters. Dat betekent dat we werken met het boeken van tijdslots. Zo zorgen we samen dat de doorstroom in de club zo goed en veilig mogelijk verloopt.

  • We vragen leden hun bezoek te reserveren via onze Sportivity app. Zo reguleren we het bezoek in de club en de groepslessen. Dit zorgt ervoor dat iedereen veilig gebruik kan maken van de verschillende faciliteiten.
  • Sommige fitnessapparaten zijn (tijdelijk) buiten gebruik om 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen
  • We doen extra schoonmaakrondes in de club
  • Sommige ruimtes zullen tijdelijk gesloten zijn

Wat we jou vragen te doen om jezelf en een ander veilig te kunnen laten sporten:

RESERVEREN VERPLICHT

  • Je kan alleen naar binnen bij de club als je een reservering hebt.
  • Geen reservering = geen toegang, sorry!
  • Je kan tot 7 dagen vooruit een reservering maken.
  • Met een Jeugd of Basic Card mag je 1 reservering per week maken. Heb je een Fitness, Studenten, Active of Family Card lidmaatschap dan mag je 5 reserveringen maken. Elke maandag ontvang je respectievelijk 1 of 5 nieuwe reserveringstegoeden om je volgende workout(s) te kunnen plannen.
  • Kan je toch niet komen? Annuleer je reservering dan zodat je iemand anders blij kunt maken met dat tijdslot. Ga naar je reservering en druk op ‘uitschrijven voor deze reservering’.
  • Wil je je reservering wijzigen? Annuleer hem dan en maak een nieuwe reservering.

Ben je nog niet in het bezit van de Sportivity app?
Kijk dan op: sjabbens.nl/reserveren voor meer informatie.

Reserveren voor fitness
Fitness kan geboekt worden per 1,5 uur. Is dit te lang, dan mag je binnen dat tijdslot ook later naar de club komen. Gedurende de start- en eindtijd van je tijdslot mag je gebruik maken van de fitnessruimte voor je workout. Voor de eindtijd van je tijdslot dien je de fitnessruimte te verlaten. Er loopt elke ochtend en avond een fitness coach rond waarbij je (op 1,5 meter) terecht kan met je vragen over je training. Heb je behoefte aan meer hulp? Dan kan er altijd een afspraak gemaakt worden of doe mee met een FunXtion workout onder leiding van een instructeur. Let op: op een aantal tijdstippen is de FunXtion zone gereserveerd voor een FunXtion workout en kan deze niet individueel worden gebruikt. Kijk voor deze tijden op ons rooster of de app.

Reserveren voor eGym
Maak je gebruik van eGym, dan kan je hiervoor een reservering van 45 minuten maken. Kies hierbij voor een eGym reservering. Een korte warming-up kan je doen op één van de cardiotoestellen. Mocht je na het eGym circuit nog gebruik van de andere fitnessfaciliteiten willen maken dan hoef je daar geen extra reservering meer voor te maken.

Reserveren voor squash en zonnebank
De zonnebank of een squashbaan kan uitsluitend telefonisch of bij de receptie worden gereserveerd.

LUCHTBEHANDELING
We hebben onze installaties laten toetsen. Deze voldoen aan de veiligheidsnormen. Dat betekent dat er geen recirculatie plaatsvindt en er 100% buitenlucht wordt gebruikt. Deze systemen zijn uiteraard aangepast aan het protocol. Dat wil zeggen, dat de verversing van de lucht in ons pand op het hoogste niveau is gebracht en er ook buiten openingstijden wordt ververst.

TRIAGE
Wij zijn verplicht om triage uit te voeren voor ieder bezoek dat je aan ons brengt. We doen dit middels een melding die je op je telefoon ontvangt bij het maken van een reservering in onze Sportivity app. Alleen wanneer je alle vragen met ‘nee’ kunt beantwoorden, mag je de club bezoeken. Je vindt deze vragen ook op deze pagina.

ZIEK? NIET SPORTEN
Het is niet toegestaan om de club te bezoeken als je verkouden bent of koorts hebt. Ook met keelpijn en hoesten verzoeken we je vriendelijk, doch dringend om thuis te blijven tot de klachten ten minste 24 uur over zijn.

Als je een huisgenoot of gezinslid hebt met corona en/of benauwdheidsklachten, blijf dan ook thuis. Tip: als je lichte klachten hebt en toch thuis wilt sporten: op onze website en ons YouTube kanaal vind je allerlei fijne home workouts. 

Ben jij de afgelopen tijd in een land met de code oranje of rood geweest? (kijk hier voor een actueel overzicht welk land code oranje of code rood heeft) Vermijd dan na thuiskomst 10 dagen een bezoek aan onze clubs! Denk aan onze medewerkers en je medesporters. Als een eventuele uitbraak van Corona besmettingen naar Sjabbens Sports & Health terug te herleiden is zou dat een (tijdelijke) sluiting van ons bedrijf kunnen veroorzaken. Hierop zit niemand te wachten.

KOM NIET TE VROEG
We verzoeken je vriendelijk om niet te vroeg naar de club te komen, maximaal 10 minuten voor aanvang van je geboekte reservering. Dit om te zorgen voor een veilige in- en uitstroom. 

INCHECKEN
Het meebrengen van je Sjabbens polsbandje om in te checken is verplicht. Buiten de aanvullende regels vanuit het protocol gelden onze eigen huisregels uiteraard ook nog steeds.

HET GEBRUIK VAN EEN EIGEN HANDDOEK EN BIDON IS VERPLICHT
Het gebruik van een eigen schone handdoek en bidon is verplicht. Daarnaast is het aan te raden om een eigen matje mee te nemen naar yoga, pilates en andere groepslessen. Heb je die niet, neem dan een grote (hand)doek mee. 

ROUTING
We hebben in de clubs markeringen aangebracht om er zo voor te zorgen dat op alle plekken de 1,5 meter afstand kan worden gewaarborgd. Houd je aan deze routes, ook als dit voor jou “om” is en je het liefst rechtstreeks naar een toestel zou lopen. Geef elkaar de ruimte, en doe een stapje opzij als je toch iemand treft die gelijktijdig wil passeren.

KLEEDKAMERS, DOUCHES EN SAUNA’S
Vanaf maandag 31 augustus kan er naast de kleedkamers en lockers ook weer gebruik gemaakt worden van de douches. Daar de capaciteit in de kleedruimtes vanwege de 1,5 meter richtlijnen minder is, adviseren wij je nog steeds zoveel mogelijk thuis te douchen en om in sportkleding te komen. Dit om de drukte in de kleedkamers te minimaliseren. Mocht je wel gaan douchen, dan vragen wij jou snel te douchen zodat we samen een vlotte doorstroom kunnen realiseren. Wacht op elkaar als het druk is en geef elkaar de ruimte, alleen samen kunnen wij dit in goede banen leiden.

GROEPSLESSEN
We gaan zoveel mogelijk terug naar het rooster van vóór de sluiting. Uiteraard zijn hier ook aanpassingen nodig om je veiligheid te waarborgen. Zo duren alle lessen (uiteraard m.u.v. de standaard 30 min. lessen) 45 minuten, zodat er voldoende tijd is om de ruimte schoon te maken en de ruimte te verlaten voordat de volgende les start. Ook hebben we veel vragen gehad om buiten te blijven lesgeven en dat blijven we sowieso in de maanden juli en augustus nog veel doen. In Heteren vinden, indien het weer het toelaat, alle lessen buiten plaats. Als het weer slecht is verplaatsen we de les naar binnen. In Renkum hebben we een mooie mix gemaakt van indoor en outdoor lessen om op deze manier nog meer keuzemogelijkheid voor iedereen te kunnen creëren.

Indoor lessen
In onze groepsleszalen werken we met vakken van 2 x 2 meter met een loopvlak tussen deze trainingszones. Daar is dus voldoende ruimte om veilig te kunnen trainen.

Outdoor lessen
Ook voor de outdoor lessen dien je jezelf in te checken bij de receptie, waarna je buiten op de verzamelplaats kunt wachten op gepaste afstand van je medesporters. Graag voor het inchecken de in/uitgang aan de voorzijde van de club gebruiken.

Virtuele lessen
In Renkum hebben we naast onze reguliere lessen iets nieuws: Les Mills Virtual. Bij Les Mills Virtual krijg je alle voordelen van onze live lessen – inspirerende instructeurs, toffe moves, bewezen resultaten – en dit vertalen we naar een fantastische ervaring op het grote scherm. Dus ben je op zoek naar een workout van hoge kwaliteit vroeg in de ochtend, midden op de dag of later in de avond? Dat is ook mogelijk bij ons. Met Les Mills Virtual zijn de beste fitness lessen ter wereld nu virtueel voor jou beschikbaar. Wanneer je maar wilt en in een kleinschalige en veilige setting. Mis dus nooit meer een les! 

SQUASH
Squashen mag vanaf 1 juli ook weer. De onderlinge afstand geldt tijdens het squashen niet.

HORECA
Onze horeca is geopend. Je kunt voor, tijdens en na je training koffie/thee, een eiwitshake etc. gebruiken in onze lounge. Er zijn vanzelfsprekend minder plaatsen beschikbaar, en ook hier dient de 1.5 meter afstand gehouden te worden.

Het is mogelijk voor je training of les een shake te bestellen, zodat we die – met je naam erop – klaar kunnen zetten bij de uitgang, na je training.

Betaling dient zoveel mogelijk per pin (contactloos) of via je barsaldo te gebeuren. Je kunt dit barsaldo tegoed gebruiken voor alle aankopen binnen de club en je hoeft je nooit meer zorgen te maken dat je je portemonnee vergeet. Bij een storting van € 25,- of meer ontvang je direct 10% korting op al je consumpties!

KINDEROPVANG
Tijdens het sporten kan je jouw kindje (tot 4 jaar) weer naar de kinderopvang brengen. Je hoeft hiervoor vooralsnog geen aparte reservering te maken. Als je je kindje komt brengen dan mag je bij de entree van de squashbaan wachten en komt de leidster jouw kindje ophalen. Ook vragen we je te wachten bij het ophalen. De leidster brengt jouw kindje bij je. Voor kinderen onderling geldt geen anderhalve meter afstand dus die kunnen heerlijk spelen. De kinderopvang is op maandag en woensdag van 08:45 tot 11:15 uur geopend. Kinderen mogen NIET gebracht worden bij klachten als verkoudheid, hoesten, koorts en/of benauwdheid. Hier zullen wij streng op toezien.

UREN VOOR RISICOGROEPEN
Er zijn geen speciale risicogroep-uren ingevoerd. Simpelweg omdat er tijdens de daluren in de clubs zo weinig mensen aanwezig zijn, dat deze uren geschikt zijn voor de risicogroepen. Zo zijn er iedere doordeweekse dag tussen 12:00 en 18:00 uur en op zaterdag van 09:00 tot 12:00 uur weinig mensen in de clubs.

UITCHECKEN
Anders dan normaal is ook uitchecken nu verplicht. Volg de looproutes in de club en verlaat het pand door de in/uitgang aan de voorzijde. Hier vind je een lezer waarop je, net als bij binnenkomst, je Sjabbens Sports & Health polsbandje nog eens dient te scannen.

TOEZICHT
Op ieder moment is er in de club iemand aanwezig die verantwoordelijk is voor het handhaven van de regels. Ons personeel is te herkennen aan bedrijfskleding. Volg de instructies van het personeel te allen tijde op.

RESERVEREN VIA DE SPORTIVITY APP

Wij hopen zoveel mogelijk mensen te kunnen laten sporten, maar zijn gebonden aan een maximale capaciteit. Daarom is het verplicht om te reserveren als je deel wilt nemen aan één van onze workouts. Dat kan nu heel eenvoudig en snel via onze nieuwe Sportivity app. Deze is gratis te downloaden in de play- of appstore.