Veilig sporten.

Veilig sporten doen we samen!


Wij doen we aan onze kant alles wat binnen onze mogelijkheden ligt om aan de RIVM richtlijnen te voldoen. Zo reguleren wij de bezoekersstroom middels onze reserveringsmodule en zorgen wij dat lessen niet kruisen bij in- & uitloop, zijn alle apparatuur, materialen en les-plekken op ruime afstand van elkaar geplaatst zodat de 1,5 meter wordt gewaarborgd, werkt ons ventilatiesysteem volledig op continue aanvoer van verse buitenlucht en bieden wij door het gehele pand middelen voor desinfectie & hygiëne. Maar, wij kunnen het niet alleen. Daarom attenderen we je graag nogmaals op de maatregelen die gelden bij ieder bezoek aan Sjabbens Sports & Health, zodat we samen op een verantwoorde manier kunnen blijven sporten.


MAATREGELEN VEILIGE SPORTOMGEVING

  • We vragen leden hun bezoek te reserveren via onze Sportivity app. Zo reguleren we het bezoek in de club en de groepslessen. Dit zorgt ervoor dat iedereen veilig gebruik kan maken van de verschillende faciliteiten.
  • Sommige fitnessapparaten zijn (tijdelijk) buiten gebruik om 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen
  • We doen extra schoonmaakrondes in de club

 

Wat we jou vragen te doen om jezelf en een ander veilig te kunnen laten sporten:

RESERVEREN VERPLICHT

  • Je kan alleen naar binnen bij de club als je een reservering hebt.
  • Je hebt maximaal 10 minuten voor aanvang van je reservering toegang tot de club.
  • Je kunt 5 dagen (120 uur) van tevoren reserveren voor de door jou gewenste activiteit.
  • Met een Jeugd of Basic Card mag je 1 reservering per week maken. Heb je een Fitness, Studenten, Active of Family Card? Dan mag je 5 reserveringen maken. Elke maandag ontvang je respectievelijk 1 of 5 nieuwe reserveringstegoeden om je volgende workout(s) te kunnen plannen.
  • Wil je je reservering wijzigen? Annuleer hem dan en maak een nieuwe reservering.
  • Ben je verhinderd of heb je klachten? Dan kan je je reservering tot 2 uur van te voren annuleren in onze Sportivity app. Wil je de reservering binnen 2 uur van te voren annuleren dan lukt dit nu niet meer via de app.  We verzoeken je dan telefonisch te annuleren door contact op te nemen met de receptie via 0317- 317652.

Ben je nog niet in het bezit van de Sportivity app?
Kijk dan op: sjabbens.nl/reserveren voor meer informatie.

Reserveren voor fitness
Fitness kan geboekt worden per 1,5 uur. Is dit te lang, dan mag je binnen dat tijdslot ook later naar de club komen. Gedurende de start- en eindtijd van je tijdslot mag je gebruik maken van de fitnessruimte voor je workout. Voor de eindtijd van je tijdslot dien je de fitnessruimte te verlaten. Er loopt elke ochtend en avond een fitness coach rond waarbij je (op 1,5 meter) terecht kan met je vragen over je training. Heb je behoefte aan meer hulp? Dan kan er altijd een afspraak gemaakt worden of doe mee met een FunXtion workout onder leiding van een instructeur. Let op: op een aantal tijdstippen is de FunXtion zone gereserveerd voor een FunXtion workout en kan deze niet individueel worden gebruikt. Kijk voor deze tijden op ons rooster of de app.

Reserveren voor eGym
Maak je gebruik van de eGym cirkel, dan kan je hiervoor een reservering van 45 minuten maken. Kies hierbij voor een eGym reservering. Per reserveringsblok hebben we ruimte voor 6 personen en tijdens de daluren (maandag t/m vrijdag van 12:30 tot 17:00) voor 4 personen. Een korte warming-up kan je doen op één van de cardio toestellen. Mocht je na het eGym circuit nog gebruik van de andere fitnessfaciliteiten willen maken dan hoef je daar geen extra reservering meer voor te maken.

Reserveren voor squash en zonnebank
De zonnebank of een squashbaan kan uitsluitend telefonisch of bij de receptie worden gereserveerd.

LUCHTBEHANDELING
We hebben onze installaties laten toetsen. Deze voldoen aan de veiligheidsnormen. Dat betekent dat er geen recirculatie plaatsvindt en er 100% buitenlucht wordt gebruikt. Deze systemen zijn uiteraard aangepast aan het protocol. Dat wil zeggen, dat de verversing van de lucht in ons pand op het hoogste niveau is gebracht en er ook buiten openingstijden wordt ververst.

TRIAGE
Wij zijn verplicht om triage uit te voeren voor ieder bezoek dat je aan ons brengt. We doen dit middels een melding die je op je telefoon ontvangt bij het maken van een reservering in onze Sportivity app. Alleen wanneer je alle vragen met ‘nee’ kunt beantwoorden, mag je de club bezoeken. Je vindt deze vragen ook op deze pagina.

ZIEK? NIET SPORTEN
Het is niet toegestaan om de club te bezoeken als je verkouden bent of koorts hebt. Ook met keelpijn en hoesten verzoeken we je vriendelijk, doch dringend om thuis te blijven tot de klachten ten minste 24 uur over zijn.

Als je een huisgenoot of gezinslid hebt met corona en/of benauwdheidsklachten, blijf dan ook thuis. Tip: als je lichte klachten hebt en toch thuis wilt sporten: op onze website en ons YouTube kanaal vind je allerlei fijne home workouts. 

Ben jij de afgelopen tijd in een land met de code oranje of rood geweest? (kijk hier voor een actueel overzicht welk land code oranje of code rood heeft) Vermijd dan na thuiskomst 10 dagen een bezoek aan onze clubs! Denk aan onze medewerkers en je medesporters. Als een eventuele uitbraak van Corona besmettingen naar Sjabbens Sports & Health terug te herleiden is zou dat een (tijdelijke) sluiting van ons bedrijf kunnen veroorzaken. Hierop zit niemand te wachten.

KOM NIET TE VROEG
We verzoeken je vriendelijk om niet te vroeg naar de club te komen, maximaal 10 minuten voor aanvang van je geboekte reservering. Dit om te zorgen voor een veilige in- en uitstroom. 

INCHECKEN
Het meebrengen van je Sjabbens polsbandje om in te checken is verplicht. Buiten de aanvullende regels vanuit het protocol gelden onze eigen huisregels uiteraard ook nog steeds.

HET GEBRUIK VAN EEN EIGEN HANDDOEK EN BIDON IS VERPLICHT
Het gebruik van een eigen schone handdoek en bidon is verplicht. Daarnaast is het aan te raden om een eigen matje mee te nemen naar yoga, pilates en andere groepslessen. Heb je die niet, neem dan een grote (hand)doek mee. 

ROUTING
We hebben in de clubs markeringen aangebracht om er zo voor te zorgen dat op alle plekken de 1,5 meter afstand kan worden gewaarborgd. Houd je aan deze routes, ook als dit voor jou “om” is en je het liefst rechtstreeks naar een toestel zou lopen. Geef elkaar de ruimte, en doe een stapje opzij als je toch iemand treft die gelijktijdig wil passeren.

MONDKAPJES
Bij Sjabbens Sports & Health werken onze medewerkers zoveel mogelijk met mondkapjes. De frontdesk medewerkers hebben niet altijd een mondkapje op als zij achter de receptie staan en mensen telefonisch te woord staan. Zij zijn dan niet goed te verstaan. Als onze medewerkers rondlopen, dan hebben zij een mondkapje op. Als de medewerkers aan het werk zijn op kantoor en zitten, dan mogen zij hun mondkapje af doen.
Wij verzoeken jou als sporter om een mondkapje op te doen voor en na het sporten in de gangpaden. Tijdens het sporten is het dragen van een mondkapje niet verplicht (en ook niet aan te raden), ook niet als je van het ene toestel naar het andere toestel toe gaat.

KLEEDKAMERS, DOUCHES EN SAUNA’S
Onze kleedkamers, douches en sauna’s zijn gesloten. Kom dus zoveel mogelijk omgekleed naar Sjabbens Sports & Health toe. Je mag wel gebruik maken van een locker om waardevolle spullen, jassen en schoenen in op te bergen.  Let op: tijdens het sporten is een handdoek verplicht dus neem deze mee!

GROEPSLESSEN

Al onze groepslessen gaan vanaf donderdag 19 november weer gewoon door. Bij fitnessclubs is landelijk een groepsgrootte toegestaan met een maximum van 30 personen per groepslesruimte. Sinds de heropening op 1 juli hebben wij hier al rekening mee gehouden, dus dit heeft geen verdere consequenties voor onze groepslessen. Wel zullen er een aantal kleine wijzigingen komen in de aanvangstijden van onze groepslessen om drukte te voorkomen en de doorstroom te verbeteren. 

In onze groepsleszalen werken we met vakken van 2 x 2 meter met een loopvlak tussen deze trainingszones. Daar is dus voldoende ruimte om veilig te kunnen trainen.

Is een les vol of kun je niet meedoen op het moment dat de les is? Geen probleem! Op onze website en ons YouTube kanaal vind je allerlei fijne home workouts zodat jij een les kunt doen wanneer het jou uitkomt.

Les Mills Virtual
De gehele dag kunnen er in beide clubs virtuele workouts van Les Mills worden gevolgd. Dit is meteen een mooie oplossing voor het zelfstandig uitvoeren van je favoriete groepsles in de club. Met Les Mills Virtual zijn de beste fitness lessen ter wereld nu virtueel voor jou beschikbaar op meerdere momenten per dag en in een kleinschalige en veilige setting. Onder begeleiding van virtuele instructeurs kun je alles geven tijdens een BodyPump, BodyBalance, RPM, BodyCombat, Sh’bam of Sprint workout van 45 minuten. Reserveren kan via onze Sportivity app.

Jeugdlessen
Alle kidslessen tot en met 17 jaar gaan gewoon door. Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Onderlinge trainingspartijen mogen wel. Kinderen met klachten blijven uiteraard thuis.

SQUASH
Het is voor volwassenen mogelijk om met twee squashers op één baan te spelen, echter alleen in trainingsvormen waarbij de 1,5 meter wordt gehandhaafd. De verantwoordelijkheid hierin ligt bij de squasher(s) zelf. 

BAR- EN LOUNGE
Onze bar- en lounge ruimtes zijn en blijven gesloten. We vinden vindt het heel jammer dat we jullie niet kunnen voorzien van onze heerlijke koffie en ook wij missen het gezellige praatje met jullie. Maar niet getreurd een praatje op 1,5 meter is vast mogelijk. Een flesje water, AA, koffie, thee, shake of sportdrankje “on the go” is geen probleem!

Betaling dient zoveel mogelijk per pin (contactloos) of via je barsaldo te gebeuren. Je kunt dit barsaldo tegoed gebruiken voor alle aankopen binnen de club en je hoeft je nooit meer zorgen te maken dat je je portemonnee vergeet. Bij een storting van € 25,- of meer ontvang je direct 10% korting op al je consumpties!

KINDEROPVANG
De kinderopvang in Renkum is geopend op maandag- en woensdagochtend. Er zijn hier geen extra maatregelen. We vragen je wel om bij het brengen en halen van jouw kind niet de kinderopvang ruimte te betreden maar te wachten bij de entree. We hebben ervoor gekozen om zonder mondkapjes te werken. We vinden dit fijner en vriendelijker voor de kinderen. Houd voldoende afstand bij het halen en brengen van de kinderen. Kinderen mogen NIET gebracht worden bij klachten als verkoudheid, hoesten, koorts en/of benauwdheid. Hier zullen wij streng op toezien!

UREN VOOR RISICOGROEPEN
Er zijn geen speciale risicogroep-uren ingevoerd. Simpelweg omdat er tijdens de daluren in de clubs zo weinig mensen aanwezig zijn, dat deze uren geschikt zijn voor de risicogroepen. Zo zijn er iedere doordeweekse dag tussen 12:00 en 18:00 uur en op zaterdag van 09:00 tot 12:00 uur weinig mensen in de clubs.

UITCHECKEN
Anders dan normaal is ook uitchecken nu verplicht. Volg de looproutes in de club en verlaat het pand door de in/uitgang aan de voorzijde. Hier vind je een lezer waarop je, net als bij binnenkomst, je Sjabbens Sports & Health polsbandje nog eens dient te scannen.

TOEZICHT
Op ieder moment is er in de club iemand aanwezig die verantwoordelijk is voor het handhaven van de regels. Ons personeel is te herkennen aan bedrijfskleding. Volg de instructies van het personeel te allen tijde op.

RESERVEREN VIA DE SPORTIVITY APP

Wij hopen zoveel mogelijk mensen te kunnen laten sporten, maar zijn gebonden aan een maximale capaciteit. Daarom is het verplicht om te reserveren als je deel wilt nemen aan één van onze workouts. Dat kan nu heel eenvoudig en snel via onze nieuwe Sportivity app. Deze is gratis te downloaden in de play- of appstore.