Taekwondo

Taekwondo bij Sjabbens Renkum, daag jezelf uit!

Taekwondo is een stijlvolle en veelzijdige sport. Letterlijk vertaald uit het Koreaans betekent Tae; voet. Kwon is hand of vuist en do betekent de manier of de weg. Taekwondo betekent letterlijk ‘de manier van de voet en de vuist’. Het doel is het ontwikkelen van een goede zelfverdediging door middel van conditie, zelfvertrouwen en discipline.

Populariteit van taekwondo

Het begrip zegt iedereen wel wat in Azië, maar ook in Europa neemt de populariteit van taekwondo steeds verder toe. Zowel mannen als vrouwen, jongeren als ouderen beleven veel plezier aan taekwondo. Nederland telt inmiddels circa 11.000 enthousiaste beoefenaars. Het is een sport met toekomst die op alle niveaus aantrekkelijk is: voor de recreant, de wedstrijdsporter én de topsporter. In het jaar 2000 verkreeg het Taekwondo-sparren de Olympische status, waarmee deze sport, die een rijke historie kent, een belangrijke mijlpaal bereikte.

Zelfbeheersing, discipline en hoffelijkheid

Taekwondo is niet alleen trappen, stoten en sparren tussen twee spelers, maar je leert er ook nog eens een stuk zelfbeheersing. Dit, samen met discipline en hoffelijkheid zijn drie belangrijke kenmerken bij het beoefenen van Taekwondo. Bij Sjabbens willen we laten zien dat taekwondo een leuke, uitdagende sport is waarbij je ook nog eens veel leert.

Wat leer je met taekwondo bij Sjabbens?

Een wedstrijd tussen twee spelers mag nooit uitmonden in een strijd waarbij alles geoorloofd is. Daarom is het belangrijk om de technieken goed te beheersen. Op die manier kunnen tegenstanders met discipline en hoffelijkheid de strijd met elkaar aangaan. Deze technieken leer je bij Sjabbens in Renkum goed te beheersen. Je leert onder andere verschillende basistechnieken met voeten, handen en andere lichaamsdelen. Ook leer je zelfverdedigingstechnieken, zodat ook jij een potje kan sparren met je medespeler.

Ben je benieuwd geworden en wil je ook een taekwondo les volgen bij Sjabbens in Renkum? Hier vind je de lesroosters.

Claim hieronder jouw GRATIS proefles!

Lesaanbod

Renkum

Maandag:
18:00 -
19:00
19:00 -
20:00
60'
19:00 -
20:00
Woensdag:
19:00 -
20:00
60'

Heteren

GRATIS DAGPAS

Vul hier je gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Ja, ik wil een gratis dagpas aanvragen!