Judo

Judo in Renkum voor de kleintjes

De allerkleinsten hebben bij de dojo van Sjabbens Sports & Health een streepje voor. Hummeltjes van amper vier jaar in heuse piepkleine judopakjes begaan hier hun eerste ervaringen op het gebied van judo.

Judo voor de kleinsten

Kleuterjudo bevindt zich in een stijgende lijn. Steeds meer ouders nemen de beslissing om hun kinderen op judo te doen.

“Judolessen geven aan kleuters is zeer inspannend,” aldus Endo Sjabbens, “maar wel ontzet­tend leuk om te doen. Het moet spelenderwijs gebeuren, dan voelen de kleuters zich het meest in hun element. Een koprol hier, een koprol daar. Veilig leren vallen, pootje vegen, en pootje lappen. Op een vrolijke manier laat je ze wat stoeien en leren ze wat greepjes. Zo bouw je alles ook lekker rustig op. ”

Jeugdjudo bij Sjabbens in Renkum

Waarom je kinderen aan judo laten doen?
Het contact leggen met andere kinderen en het be­heerst omgaan met elkaar staat centraal. Het winnen of verlie­zen is zeker niet het belangrijkste in de judoles, maar plezier en samen­werking is waar het om gaat. Het gaat om accepte­ren, respec­teren en vertrou­wen hebben in het judospel. In diverse spelsituaties worden de basisprincipes van het judo bijgebracht: behen­digheid, reactie, durf, zelfvertrouwen en verantwoorde­lijkheid ten opzichte van de medespelertjes. Kinderen hebben een natuurlijke bewegingsdrang, zo’n actieve sport als judo zal hen daarom ook goed doen. Ze kunnen zich helemaal laten gaan tijdens de lessen judo in Renkum en Heteren.

Alleen maar medespelers

Het lijkt in het begin erg vreemd als je hoort dat er bij judo geen tegenstanders bestaan. Toch is dit zo; de sport beoefen je met een medespe­ler. Samen werk je aan een goed resultaat. Hoe jouw partner het ervan afbrengt, is mede jouw verantwoor­delijkheid.

Bent u al benieuwd geworden? Laat uw kinderen eens kennismaken met judo in Renkum en kom tot de ontdekking dat judo ook voor uw kleintjes een fantastische sport is met veel speelse kanten, voor zowel jongens als meis­jes.

Bekijk ook onze andere jeugdlessen!

Claim hieronder een GRATIS proefles voor jouw kind!

Lesaanbod

Renkum

Maandag:
16:00 -
17:00
Dinsdag:
16:00 -
17:00
Woensdag:
15:00 -
16:00
16:00 -
17:00
Donderdag:
17:00 -
18:00

Heteren

GRATIS DAGPAS

Vul hier je gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Ja, ik wil een gratis dagpas aanvragen!