Corona Update.

15 oktober 2020

Zo houden we Corona samen onder controle!

Dinsdag 13 oktober werden tijdens de persconferentie de nieuwe maatregelen bekend gemaakt. We zijn dankbaar dat de sportscholen open mogen blijven. Tegelijkertijd worden veel branches en ondernemers hard geraakt door de nieuwe maatregelen. Een bijzonder moeilijke tijd voor velen. Wij zullen er alles aan doen om onze clubs de plek te houden waar je je hoofd even kunt leegmaken en op een veilige manier aan je weerstand kunt werken.

We kunnen blijven sporten, wel veranderen er met de nieuwe maatregelen, vanaf woensdag 14 oktober 22:00 uur, een aantal zaken binnen Sjabbens Sports & Health. In deze nieuwsbrief vertellen we je er alles over.

Wat gaat er tijdelijk veranderen:

Sjabbens Sports & Health volgt de richtlijnen van NL Actief, onze brancheorganisatie. Zij geven aan dat je binnen op 1,5 meter mag sporten. Momenteel is er overleg tussen NLActief en de overheid of fitness gezien wordt als een “doorstroomlocatie” of niet. NLActief geeft op dit moment het advies om op dit moment een maximum aantal van 30 personen per ruimte te hanteren. Dit geldt dus ook voor de fitness ruimte. Indien dit wijzigt, passen wij natuurlijk ons beleid hierop aan.

Kleedkamers
Onze kleedkamers, douches en sauna’s zijn gesloten. Kom dus zoveel mogelijk omgekleed naar Sjabbens Sports & Health toe. Je mag wel gebruik maken van een locker om waardevolle spullen, jassen en schoenen in op te bergen.  Let op: tijdens het sporten is een handdoek verplicht dus neem deze mee!

Groepslessen
Al onze groepslessen gaan gewoon door. Bij fitnessclubs is landelijk een groepsgrootte toegestaan met een maximum van 30 personen per groepslesruimte. Sinds de heropening op 1 juli hebben wij hier al rekening mee gehouden, dus dit heeft geen verdere consequenties voor onze groepslessen. Wel zullen er een aantal kleine wijzigingen komen in de aanvangstijden van onze groepslessen om piekdrukte te voorkomen en de doorstroom te verbeteren.

Wijzigingen per maandag 19 oktober:

– BODYBALANCE op maandagochtend start om 09:00 uur (i.p.v. 09:15 uur)
– BODYPUMP op dinsdagavond start om 18:30 uur (i.p.v. 18:45 uur)
– SH’BAM op donderdagavond start om 19:15 uur (i.p.v. 19:00 uur)
– XCORE op donderdagavond start om 20:15 uur (i.p.v. 20:00 uur)
– BODYBALANCE op zondagochtend start om 10:45 uur (i.p.v. 10:30 uur)

Contactsporten
Onze contactsporten voor volwassenen vanaf 18 jaar worden vervangen door groepslessen waarbij 1,5 meter afstand gehouden kan worden. De boxing lessen zullen qua invulling worden aangepast naar individuele FIT Boxing lessen en tijdens de taekwondo- en jiu-jitsu lessen wordt op afstand getraind met kata en andere stijlvormen.

Squash
Het blijft voor volwassenen mogelijk om met twee squashers op één baan te spelen, echter alleen in trainingsvormen waarbij de 1,5 meter wordt gehandhaafd. De verantwoordelijkheid hierin ligt bij de squasher(s) zelf. 

Kinderopvang
De kinderopvang in Renkum blijft geopend op maandag- en woensdagochtend. Er zijn hier geen extra maatregelen. We vragen je wel om bij het brengen en halen van jouw kind niet de kinderopvang ruimte te betreden maar te wachten bij de entree. We hebben ervoor gekozen om zonder mondkapjes te werken. We vinden dit fijner en vriendelijker voor de kinderen. Houd voldoende afstand bij het halen en brengen van de kinderen. Kinderen mogen NIET gebracht worden bij klachten als verkoudheid, hoesten, koorts en/of benauwdheid. Hier zullen wij streng op toezien!

Mondkapjes
Bij Sjabbens Sports & Health werken onze medewerkers zoveel mogelijk met mondkapjes. De frontdesk medewerkers hebben niet altijd een mondkapje op als zij achter de receptie staan en mensen telefonisch te woord staan. Zij zijn dan niet goed te verstaan. Als onze medewerkers rondlopen, dan hebben zij een mondkapje op. Als de medewerkers aan het werk zijn op kantoor en zitten, dan mogen zij hun mondkapje af doen.
Wij verzoeken jou als sporter om een mondkapje op te doen voor en na het sporten in de gangpaden. Tijdens het sporten is het dragen van een mondkapje niet verplicht (en ook niet aan te raden), ook niet als je van het ene toestel naar het andere toestel toe gaat.

Bar- en lounge ruimtes
Onze bar- en lounge ruimtes zijn en blijven gesloten. We vinden vindt het heel jammer dat we jullie niet kunnen voorzien van onze heerlijke koffie en ook wij missen het gezellige praatje met jullie. Maar niet getreurd een praatje op 1,5 meter is vast mogelijk. Een flesje water, AA, koffie, thee, shake of sportdrankje “on the go” is geen probleem!

Reserveren is verplicht

  • Je kan alleen naar binnen bij onze clubs als je een reservering hebt.
  • Je hebt maximaal 10 minuten voor aanvang van je reservering toegang tot de club.
  • Je kunt 5 dagen (120 uur) van tevoren reserveren voor de door jou gewenste activiteit.
  • Met een Jeugd of Basic Card mag je 1 reservering per week maken. Heb je een Fitness, Studenten, Active of Family Card? Dan mag je 5 reserveringen maken. Elke maandag ontvang je respectievelijk 1 of 5 nieuwe reserveringstegoeden om je volgende workout(s) te kunnen plannen.
  • Wil je je reservering wijzigen? Annuleer hem dan en maak een nieuwe reservering.
  • Ben je verhinderd of heb je klachten? Dan kan je je reservering tot 2 uur van te voren annuleren in onze Sportivity app. Wil je de reservering binnen 2 uur van te voren annuleren dan lukt dit nu niet meer via de app.  We verzoeken je dan telefonisch te annuleren door contact op te nemen met de receptie via 0317- 317652.

Ten slotte
Je mag van ons verwachten dat we ons uiterste best zullen doen om je veilig en verantwoord te laten sporten en dat wij alles op alles zullen zetten om zoveel mogelijk capaciteit te bieden binnen de richtlijnen. Wat we van jou verwachten is je medewerking! Hou je altijd aan de basisregels: houdt voldoende afstand, gebruik een schone handdoek, maak je materialen schoon en blijf thuis bij klachten. Ook als je twijfelt: blijf thuis! Laten we er samen alles aan doen onze clubs open te houden en dat we fit deze periode doorkomen. Bekijk alle informatie en regels via: sjabbens.nl/veilig-sporten

Graag tot snel!

Endo Sjabbens
en het hele team van Sjabbens Sports & Health

Sjabbens_huisregels